Ismerje meg egyik kedves partnerünket!

Közzétéve
2023.03.09.

Ismerje meg egyik kedves partnerünket!

Kedves Ügyfelünk!

Bodó Péter a MetLife Europe d.a.c. Magyarországi Fióktelepének pénzügyi tanácsadója és egyben vállalatunk partnere. Engedje meg, hogy bemutassa néhány mondatban a MetLife vállalat tevékenységét!

Tulajdonosi tőkeképzés és nyugdíjépítés céges környezetből

Fenntarthatóság, dinamikus fejlődés, készenlét a változások kezelésére. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy azok a tőkeerős, felkészült vállalkozások képesek a nyertes oldalon maradni minden gazdasági turbulencia mellett, akik erre tudatosan készülnek.

Küldetésünknek tartjuk, hogy a magyar vállalkozói kultúrába átültessük azt a vállalkozási szemléletet, miszerint tulajdonosi szempontból a cég van értem és nem fordítva, tehát nem én vagyok a cégem rabszolgája. Egészséges és elvárható, hogy a cég feladata a tulajdonos vagy tulajdonosi kör részére adott esetben azokat az anyagi javakat kitermelni és előteremteni, egy legális magánvagyont létrehozni, voltaképpen amiért a vállalkozást létrehozták.

Azokban a válságos időszakokban, amelyek óhatatlanul ismétlődnek, a cég korábbi, nyugalmi időszakában felhalmozott megtakarításai fogják jelenteni a megoldást és a nyertes oldalon maradást. Számos negatív példa van arra, hogy válságban a tulajdonos saját magánvagyonából olvaszt vissza a cégbe, mindent megtesz és megpróbál a menthetőért, és legrosszabb esetben végül magával ránthatja nemcsak a vállalkozást, a magánszemélyt is.

Összefoglalva, a vállalkozás feladata a jövőbeli kockázatok kezelésére, a fenntarthatóságra és a tulajdonos jólétének biztosítására kvázi alapítványi minőségben, tőkealapot képezni, felhalmozni.

Milyen célokat szolgálhat tehát a vállalati tőkegyűjtő számla:

  • Privát nyugdíj építés Az angolszász filozófia alapján legjobb döntést hozzuk, ha a cégünkkel termeltetjük ki a nyugdíjunkat, hozunk létre egy legális magánvagyont.
  • Recesszió, válságkezelés Akkor tudunk egy válságból a nyertes oldalon kijönni, ha a cég elegendő tőkével, likviddé tehető vagyonnal rendelkezik.
  • Fejlesztés, beruházás Nem tudhatjuk, hogy a cég 10-15 éves intervallumban milyen fordulatszámmal és teljesítménnyel fog működni. Mindig jó, hasonlóan, mint magánszemélyként megtakarítással rendelkezni, hogy a szükséges fejlesztéseket, beruházásokat valós időben tudjuk megvalósítani.

A vállalati tőkegyűjtő számla és a munkaerő megtartó számlák egyaránt lépéselőnyt jelentenek pályázatok, hitelkérelmek benyújtásakor, hiszen ezek az összegek pénzintézettel szembeni követelésként jelennek meg, amelyek növelik a társaság ázsióját, hitelképességét, pénzügyi stabilitását.

Pénzügyi tanácsadásra van szüksége? Forduljon Bodó Péterhez bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén!

mobil: +36 70 394 8928

iroda telefonszáma: +36 1 801 2650

iroda címe: 1132 Budapest, Visegrádi u. 82/A 6/2

www.metlife.hu

készítette a Company Assistant Service Kft.