Előkelő helyet foglal el Magyarország az adóterhek rangsorában

Közzétéve
2022.12.07.

Az Európai Unióban a nyolcadik legalacsonyabbnak számítanak a magyar adóterhek.

A Magyarországgal szomszédos tagállamok közül egyedül Romániában fizetnek ennél kevesebb adót GDP-arányosan. Uniós viszonylatban pedig a balti államokban (Litvánia, Lettország, Észtország), valamint Máltán, Bulgáriában és Írországban alacsonyabb az adóarány. A V4 országok közül 2021-ben érte el Magyarország a legkedvezőbb értéket.

A visszafogottabb adóterheknek versenyképesség-növelő hatása is lehet. Elsősorban a vállalati adóterhek számítanak uniós összevetésben kifejezetten kedvezőnek Magyarországon, ennek köszönhető az adóarány alacsony mértéke is.

A 9 százalékos magyar társasági adó kifejezetten vonzó lehet a vállalkozások számára.

Összehasonlításképp a társasági adó adókulcsa Horvátországban 18%, Csehországban és Lengyelországban 19%, Szlovákiában 21%, Ausztriában 25%, Németországban 30 %, míg az EU átlag 20,7 %. Uniós összevetésben a személyi jövedelemadó 15%-os mértéke is kedvezőnek mondható, hiszen jelentősen elmarad a 36,9 százalékos EU-átlagtól.

Milyen előnyöket tartogathat még Magyarország egy külföldi vállalat számára?

Magyarország Európa közepén helyezkedik el, ami hatalmas infrastrukturális előnyt jelent. 2004 óta az Európai Unió tagja, amely által a világ legnagyobb egységes piacának tagja lett. Nem számít offshore területnek, az itt zajló gazdasági tevékenységek teljesen legálisak.

Azonban egy ilyen fontos döntés során még hangsúlyosabb tényező, hogy mégis milyen gazdasági előnyöket tartogat ez a kis ország. Nyitott a külföldről belépő vagy újonnan alakuló vállalatokra. Az Európai Unión belül itt a legalacsonyabb a társasági adó mértéke (9%), amely kiemelten csökkenti a vállalkozás adóterheit. További előnynek számít, hogy a cégek cégbírósági bejegyzése gyakorlatilag 1 munkanapot vesz igénybe, így már a következő napon meg is kezdheti a vállalat a tényleges működését.

Miért a Company Assistant Service Kft.?

Szervezetünk minőségi és egy vállalat megfelelő működéséhez szükséges teljeskörű szolgáltatásokkal várja leendő megbízóit! Németül és angolul perfektül beszélünk, minden szerződést angolul kötünk külföldi ügyfeleinkkel. Számunkra fontos a másik országokból hozott vállalati kultúra megismerése és előtérbe helyezése. Aktív kapcsolatot ápolunk ügyfeleinkkel, segítjük a minél költséghatékonyabb működésüket és időt takarítunk meg számukra, hiszen az adminisztrációtól kezdve a hivatalos levelek, küldemények átvételéig biztosítunk számukra szolgáltatásokat.

Banki kapcsolatainknak köszönhetőn külföldi partnereink is zökkenőmentesen tudnak bankszámlát nyitni. Kiemelten fontos odafigyelni arra, hogy hova van bejegyezve egy székhely! Vállalatunk megbízható és legális székhelyet nyújt ügyfelei számára, amely a nagyvállalatok kritériumainak is eleget tesz.

Teljeskörű háttértámogatást nyújtunk angol nyelven külföldi megbízóink számára. A székhelyszolgáltatást, az adótanácsadást, az ügyvédi szolgáltatást egy csomagban igénybe is vehetik.

Meggyőztük Önt? Keressen minket bizalommal és készségesen segítünk megtalálni az Ön vállalata számára a legjobb megoldást!

készítette a Company Assistant Service Kft.