A csomádi Bogáncs Alapítvány segítséget kér

Közzétéve
2020.08.05.

Csomád 25 éve nem vezette be az iparűzési adót.

A helyi önkormányzat úgy gondolta, hogy ez az adózási előny több céget fog ide vonzani, és az itt székhellyel rendelkező cégek által befizetett gépjárműadó bőven fedezi a kieső IPA-t.

Az így befolyt adót az önkormányzat arra költötte, amire kellett, amire a helyi lakosok felhatalmazták: óvodát, iskolát, idősotthont üzemeltetett, parkokat, utakat tartott karban, és az általa már 2006-ban létrehozott Bogáncs Alapítványon keresztül a helyi közösségeket és a kultúrát támogatta: falu- és gyereknapot, szüreti mulatságot, idősek napját.

A terv bevált, Csomádra jöttek a cégek, Csomád fejlődött.

Eddig.

Az állam a koronavírus-járvány kapcsán hozott intézkedésekkel minden településtől elvonta a gépjármű adót, Csomádtól is, ezért az önkormányzatnak nem lesz forrása, hogy támogassa a Bogáncs Alapítványon keresztül a helyi kultúrát, sportot, közösségeket.

Az önkormányzatnak ezért újabb bevételi forrásokra van szüksége, ha az eddigi iparűzési adó mentességet szeretné fenntartani.

Az Alapítvány segítséget kér

Azért, hogy Csomád továbbra is az egyik legélhetőbb, legszerethetőbb település legyen Magyarországon, az itt élők és az itt székhellyel rendelkező cégek számára, az Ön segítségére is szükség van.

Kérjük, hogy támogassák a csomádi Bogáncs Alapítványunk munkáját, egyszeri 50 000 Ft-os támogatással. Közhasznú alapítványról van szó, ezért az egyszeri támogatás a társasági adóból 100% leírható.

Mi így segítünk Önnek, Csomádnak

Ha Ön iparűzési adómentes székhelyszolgáltatási szerződést köt velünk, akkor az első 15 új szerződött partnerünknek az alapítványhoz történő befizetésének 50%-át (max. 25 000 Ft-ot) elengedjük szolgáltatásunk árából.

Az első 15 meglévő ügyfelünk alapítványi támogatásának szintén 50%-át, de maximum 25 000 Ft-ot, pedig jóváírjuk az eddig befizetett szolgáltatások árából, és visszatérítjük.

Fogjunk össze!

Ha összefogunk, azzal nem csak Csomád jár jól, hanem a már Csomádon székhelyszolgáltatással rendelkező cégek is, és Ön is, ha Csomádon szeretne iparűzési adómentes székhelyszolgáltatást igénybe venni a jövőben!

Preiss Tamás
ügyvezető

A támogatást kérő levél (PDF)

Adomány igazolás minta (PDF)

készítette a Company Assistant Service Kft.