,

Hogyan lehet vállalkozása költséghatékonyabb a jelenlegi gazdasági helyzetben?

Közzétéve
2022.09.27.

Milyen választási lehetőségeik vannak az eddig KATÁ-sként működő vállalkozóknak? Szeretné tudni, hogyan csökkenthetné vállalkozása rezsiszámláit? Miért nyújt segítséget a székhelyszolgáltatás ezen problémák esetén is? Cikkünkben az előbbiekben említett kérdésekre keressük a válaszokat.

A július 12-én elfogadott KATA adózás szigorítása miatt az ezen adózási formát választók nagy aránya szeptembertől kénytelen lesz más adózási módszert választani. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a KATA után fizetendő, a járvány alatt lecsökkentett havi 25.000 forintos adó jócskán a többszörösére fog növekedni. Arról nem is beszélve, hogy szeptember 1-ig minden KATA adózási formától eleső vállalkozónak sürgősen új adózási forma és költségcsökkentési lehetőségek után kell néznie.

Azonban mégis milyen adónemek közül választhatnak a vállalkozók a továbbiakban? Két lehetőség áll a rendelkezésükre. Az egyik az egyéni vállalkozás adózási formája, amelyet bármely iparágban tevékenykedő vállalkozó választhat. Ebben az esetben nincs bevételkorlátozó határérték megállapítva, viszont adómentesség sem jár hozzá. Hogyan lehet mégis a kiadásokon csökkenteni? Például adót spórolhat meg a helyi iparűzési adóval, amiben a segítségére lehet vállalatunk, a Company Assistant Service Kft. További költségcsökkentő megoldás lehet a családi adókedvezmény és az SZJA-mentesség igénybevétele. A másik lehetőségük az átalányadózás, amely több kritériumot tartalmazhat. Az átalányadózásnak a tevékenységi körtől függően három alcsoportja is van. Az adókedvezmény mértéke 2-12 millió közötti lehet, viszont attól függ, hogy a vállalkozó melyik iparágba sorolható. Emellett adott kategória meghatározhatja a bevétel határértékét is. Pénzügyi szakértőkként a KATA adózás alól kieső átalányadózásra áttérőknek is segítséget tudunk nyújtani és megpróbáljuk a lehető legjobb megoldást feltárni, mert mi tudjuk, hogyan hozhatja ki a legtöbbet cége kapacitásaiból! Segítségre van szüksége? Keressen minket bizalommal!

Vállalkozása egyre nő, és attól tart, hogy a közüzemi számlák is követik a növekedést? Keressen minket, segítünk megtalálni az ideális megoldást Önnek! A 2022 augusztus elsejétől életbe lépett döntés szerint közel 100 ezer mikrovállalkozás jut rezsicsökkentett áron áramhoz és gázhoz a megadott határérték mértékéig. Ez a mennyiség a villamos energia esetén évi 4606 kWh, míg a földgáznál évi 1489 m3. E plafonok fölött a mikrovállalkozásokra is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. által hirdetményi úton közzétett árak érvényesek, ahogy a többi vállalatra és önkormányzatra is. A mikrovállalatok mellett kedvezményes lakossági áron juthatnak földgázhoz és áramhoz az önkormányzatok is az önkormányzati bérlakások tekintetében, valamint az állami bérlakások és a szállóférőhely üzemeltetői is az ingatlanokban élők felhasználásának erejéig. Azok a fogyasztók, akik már nem jogosultak az egyetemes szolgáltatásban való vételezésre 2022. augusztus 1. és 2022. december 31. közötti időszakban tudják kiválasztani a számukra ideális piaci szolgáltatót. Az iparűzési adótól való mentesség ebben az esetben is kézenfekvő megoldás lehet vállalata számára, ugyanis akár több százezer forintos megtakarítást is jelenthet az Ön számára.

A székhelyszolgáltatásunk további előnyei közé sorolható még, hogy az ügyfeleinknek nem kell rezsit fizetniük. Így a megtakarított pénzösszeget visszatudják forgatni a vállalkozásukba. Hiszen minden vállalkozó célja, hogy minél magasabb összeget tudjon a cégébe fektetni, ezzel is segítve a jövőbeni fejlődését, előrehaladását.

Mi a Company Assistant Service Kft.-nél komolyan vesszük törvényi kötelezettségünket. Éppen ezért kiemelt figyelmet fordítunk a szabályos keretek között való működésre. Így segítjük ügyfeleinknek elérni a teljes legalitást és üzleti biztonságot. Továbbá vállalatirányítási (CRM) és céginformációs rendszert is alkalmazunk, így információkat kapunk a cégeknél bekövetkező változásokról, melyekre azonnal reagálunk. Ezzel elősegítve azt, hogy partnereink is jogszerű keretek között működtessék cégeiket. Az általunk nyújtott székhelyszolgáltatásnak köszönhetően Önnek elegáns, minden eszközzel felszerelt irodája lesz, ahol kényelmesen lebonyolíthatja tárgyalásait, megbeszéléseit. Eszközöket, titkárnői asszisztenciát, virtuális iroda szolgáltatásokat vehet igénybe, szép tárgyalóban, büszkén láthatja vendégül leendő partnereit. Emellett cégtábláját díjmentesen kitesszük, közterületről jól látható helyre. Kényelmi csomagunk havidíja mostantól már az ügyvédi költségeket is tartalmazza, mellyel segítünk ügyfeleinknek eligazodni Kft. és Bt. esetén a cégalapítás, illetve a cégmódosítás bonyolult folyamataiban, mint például a székhely és kézbesítési megbízott módosításában, magyar nyelven, az általunk megjelölt ügyvéddel.

Ön is szeretné cégét egy stabil, megbízható helyen tudni? Szeretné megtudni további jogszerű javaslatainkat? Kérem keressen bennünket bizalommal!

készítette a Company Assistant Service Kft.