Csatlakoztunk a Jobb adni kampányhoz

Közzétéve
2021.12.23.

Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretet fektetünk az adásba. – Teréz anya

Karácsony közeledtével mi is számot vetettünk az elmúlt évről. Befelé fordulva elgondolkodtunk az élet jelentőségeiről, arról, hogy mivel tehetnénk egy kicsit szebbé a világot. Hosszas elmélkedés után arra a döntésre jutottunk, hogy idén cégünk és partnereink nevében egyaránt a Magyar Református Szeretetszolgálat egész éves, állhatatos munkáját szeretnénk támogatni.

Az ő munkásságukon belül is a Mentő Maci Programot választottuk. Ezzel az adománnyal ugyanis lehetőségünk nyílik mosolyt csalni minden mentőben utazó kisgyermekek arcára. Bízunk benne, hogy minden Mentő Maci egy esély arra, hogy miközben egy ijedt gyermek magához ölelve ezt a kedves plüssállatot megnyugvást nyer élete egyik legnyugtalanabb és fájdalmasabb pillanatában is.

Csatlakoztunk a Jobb adni kampányhoz

A Mentő Maci Programról bővebben

A Magyar Református Szeretetszolgálat egyik legismertebb és legnépszerűbb programja a Mentő Maci Program, mely 2018-ban indult útjára. Megváltozott munkaképességű munkavállalóik öt helyszínen készítik a különleges mackókat, melyek prototípusát Hellenbach Gabriella textiljáték-tervező iparművész alkotta meg számunkra.

A kedves kis plüssöknek különleges küldetésük van. A macigyárból az Országos Mentőszolgálat mentőautóiban teljesítenek szolgálatot és az odakerülő gyermekeknek nyújtanak vigaszt és megnyugvást.

A Mentőszolgálat éves szinten 1,2 millió esetben segít, amiből 45 ezer esetben gyerekeket lát el. Ezekben az esetekben nemcsak a legkorszerűbb technikával kívánnak segíteni, hanem a legnagyobb empátiával is, amihez egy kis pluszt jelentenek a Szeretetszolgálat által készített macik, melyek átlendítik a gyerekeket a fájdalmas stresszel teli perióduson.

A program olyan sikeres, hogy azok a gyerekek, akik nem először ülnek mentőautóban, már keresik a kis játékokat.

Csatlakoztunk a Jobb adni kampányhoz

Miért éppen a Mentő Maci Program?

Hosszas elmélkedés után a Mentő Maci Programot találtuk a legnagyobb segítségnek mind a gyerekek, mind a mentősök, mind a megváltozott munkaképességű személyek felé. Boldogsággal tölt el minket a tudat, hogy az ijesztő mentőautót a mi segítségünk is egy kicsit szerethetőbb hellyé varázsolja.

Bízunk benne, hogy választásunkkal és cégeink adományaival a Szeretetszolgálat munkatársainak és a mentőben utazó gyermekeknek is melegséget csalunk a szívébe.

Továbbá buzdítunk minden partnerünket és olvasónkat arra, hogy az ünnepek közeledtével akár csak egy apró jócselekedettel támogassa a környezetét.

Kellemes karácsonyi készülődést és békés, boldog ünnepi időszakot kívánunk!

készítette a Company Assistant Service Kft.