Mit gondol rólunk a mesterséges intelligencia?

Mit gondol rólunk a mesterséges intelligencia?

Közzétéve
2023.06.08.

Pár hónappal ezelőtt egy olyan forradalmi eszköz került ki az internetre, amelynek gyors, és mindent elsöprő sikere még magukat a készítőket is meglepte. Ez pedig nem más, mint a ChatGPT az OpenAI mesterséges intelligencia alapú nyelvi programja, amellyel egészen emberszerű beszélgetéseket is lehet folytatni, akár magyar nyelven is.

Azon kívül, hogy ez a XXI. század egyik korszakalkotó fejlesztése, miért lehet érdekes nekünk, szolgáltatóknak? Az ok nem mást, mint az. hogy hamarosan integrálják a Microsoft internetes keresőjébe, a Bingbe, azaz a jövőben, már nem csak kulcsszavakra tudunk keresni a böngészőnkben, hanem konkrét kérdést is feltehetünk, amelyre nemcsak különböző weboldalakat kapunk találatként, hanem adatokat és információkat, ráadásul egy rendezett, összefüggő szövegként, amely részletesen elemzi a kérdésre adható válaszokat. Mindez pedig befolyásolhatja az olvasót az egyes döntéseinek meghozatalában. Ezért kíváncsiak voltunk, hogy a rendelkezésére álló adatok alapján, mit „gondol” a székhelyszolgáltatásról, vagy az iparűzésiadó-mentességről.

Azaz milyen válaszokat ad a mesterséges intelligencia a potenciális ügyfeleink számára, ha az általunk is nyújtott szolgáltatásról kérdezik.

Mit tudsz a székhelyszolgáltatásról?

A székhelyszolgáltatás egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi egy vállalkozás számára, hogy egy olyan címet használjon, amely nem azonos a valódi irodája vagy telephelye címével.

Az ilyen szolgáltatást nyújtó cégek általában irodahelyiséget,

postafiókot, telefonszámot, valamint egyéb adminisztratív

és logisztikai szolgáltatásokat biztosítanak a bérlőknek.

A székhelyszolgáltatás különösen hasznos lehet olyan esetekben, amikor a vállalkozásnak nincs saját irodája vagy telephelye, vagy ha az irodahelyiség bérlése vagy fenntartása túl költséges lenne. A székhelyszolgáltatás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hivatalos dokumentumokat, postát, illetve hívásokat fogadhassanak, valamint az adóhatóság és más hatóságok számára biztosítsák a szükséges elérhetőségeket.

Miért éri meg székhelyszolgáltatást igénybe venni?

A székhelyszolgáltatás igénybevétele számos előnnyel járhat a cég számára. Néhány példa rá:

1. Költségmegtakarítás

2. Rugalmasság

3. Magasabb presztízs

4. Biztonság

 

Ezen előnyök miatt a székhelyszolgáltatás használata számos esetben jelentős előnyt jelenthet a cég számára, különösen akkor, ha a vállalkozás székhelye jelentős terhet jelent a költségvetésben vagy a működési rugalmasságban.

Miért jó az iparűzésiadó-mentesség?

Az iparűzési adó (IPA) mentesség az üzleti szektor számára kedvező adózási intézkedés lehet. Az IPA egy helyi adó, amelyet az önkormányzatok szednek be azoktól a vállalkozásoktól, amelyek az adott településen működnek. Az IPA mentesség azt jelenti, hogy az adott vállalkozás az adott önkormányzat területén nincs IPA-kötelezettsége.

Az IPA mentesség előnyei között szerepel, hogy a vállalkozásoknak kevesebb adót kell fizetniük, így több pénz maradhat a cég működésére, fejlesztésére és bővítésére. Ezzel javíthatják a cég likviditását és versenyképességét, ami hosszú távon pozitív hatással lehet az adott település gazdaságára és a helyi közösségre.

Az IPA mentesség tehát pozitív hatást gyakorolhat a helyi gazdaságra és a vállalkozásokra, ami hosszú távon hasznos lehet az önkormányzat és a helyi közösség számára is.

A ChatGPT által adott válaszok alapján elmondhatjuk, hogy jól látja és értelmezi azokat az információkat, amelyeket a téma kapcsán rendelkezésére állnak. Mivel vélemény alkotásra nem képes, pusztán ténymegállapításokat tud tenni, így válaszát nem befolyásolják szubjektív tényezők. Az általa felsorolt előnyök pedig egybe esnek azokkal, amelyek miatt 7 évvel ezelőtt létrehoztuk vállalkozásunkat. Célunk pedig a kezdetek óta változatlan: ügyfeleinket a középpontba helyezve, kiemelkedő szolgáltatást nyújtva, segíteni őket a vállalkozásuk sikerében.

 

készítette a Company Assistant Service Kft.